İş emri ve operatör bazlı işlem takibi, üretim maliyet yönetimi, doluluk analizi ve hammadde tahminleme ile DİA Üretim Yönetimi yanınızda!

Hemen Başvurun

Neden DİA Üretim Takip Programı?

Gelişmiş Reçeteler

  • Gelişmiş üretim yönetimi modülü üzerinden tanımlanan reçeteler ile üretim işlemine giren, çıkan, fire verilen veya yarı mamül olarak çıkan malzemeleri formüllerle belirleyin.
  • Bu formüllerde malzemelerin en, boy gibi boyut bilgilerini, sipariş entegrasyonu ile geliyor ise sipariş satırında malzeme için girilen 5 boyut değerleri ve dinamik alan değerleri ile kullanın.

Üretim Emirleri

Sipariş alınan her bir malzeme için üretim emri ve bu üretim emrinde seçilen reçeteye bağlı olarak hangi iş istasyonunda, hangi operasyonun, hangi malzemelere uygulanacağını bildiren alt iş emirlerini otomatik olarak tanımlayın.

Otomatik Yarı Mamul Üretimi

Reçete tanımlarında yarı mamullerin alt reçetelerini de tanımlayarak, ürün ağacını ve üretim esnasında alt reçetelere göre iş emirlerini otomatik olarak oluşturun.

Sipariş Entegrasyonu

  • Ön muhasebe sistemi üzerinden aldığınız siparişler ile entegrasyon sağlayın.
  • Alınan siparişler üzerinden direkt üretim emirleri verin ve sipariş listesinden ilgili üretim durumunu anlık olarak takip edin.
  • Üretim esnasında operatörlere, üretim işlemlerinin hangi müşteri siparişleri için olduğunu takip ettirin.

Maliyet Analizi

  • Üretim emri, iş emri ve üretim reçetesi bazında maliyet analizi yapın.
  • Tanımlanan maliyet atamalarına göre, mamul maliyetleri, istasyonların amortisman maliyetleri, elektrik harcamaları, gaz harcamaları, çalıştıkları süre için operatör maliyetleri gibi farklı maliyetleri ekleyerek, maliyet analiz raporu alın.

Operatör Bazında İşlem Takibi

  • İş istasyonlarında çalışan operatörlerin yaptıkları işlem girişlerini ve sonrasını, hem iş emirlerinin durumunu hem de üretim emrinin durumunu, ilgili sipariş üzerinden takip edin.
  • Aynı zamanda barkod etiket basımı yapın ve operatör performanslarını izleyin.

Üretim Yönetiminde Verimlilik Artışı

  • Üretim talepleriniz için olan hammadde ihtiyaçlarınızı önceden tahminleyin, stoklarınızı etkin kullanın.
  • Üretim hatlarınızın doluluk ve kapasite takiplerini tek ekranda analiz edin.
  • Süre planlarınızı ve makine duruş verilerinizi takip edin.
Üretim Takip Programı
Gelişmiş reçete, operatör bazında işlem takibi ve daha birçok özelliği ile DİA Üretim Yönetimi yanınızda!

Üretim Takip Programı İçin Sizi Arayalım

Neden Bulut Tabanlı Üretim Takip Programı?


İşletmenizin üretim takibini internetin olduğu her yerden ve tüm cihazlardan yapın.


Donanım, güncelleme ve yedekleme gibi maliyetlerden kurtulun.


Sürekli güncel bir üretim takip programı kullanın.


İşletmenizde baskı, kargo, dosya, arşiv gibi masraflardan kurtulun.


Kağıt kullanımını azaltarak, doğa dostu bir işletme olun.


DİA’nın 20 yıllık bulut teknolojisi tecrübesi ile, işletmenizin verilerini güvenle saklayın.

İletişime Geçin

Siz değerli müşterilerimizin yazılım ihtiyacını çözmekten mutluluk duyarız.

Sıkça Sorulan Sorular

Üretim, fabrika veya imalat atölyesine sahip olup belirli hammaddeleri belirli işlemlerden geçirerek bir mamul üreten işletmelerin yaptıkları işlemdir. Farklı sektörlerde farklı üretim metodolojileri kullanılabilmekle ve birlikte standart oluşmuş bir üretim yapısı da bulunmaktadır. Üretim yönetimi ile zamandan ve maliyetlerinizinden tasarruf edebilirsiniz.

Üretim yönetimi, satın alma ve satışla entegre olması gereken bir süreçtir. Müşteriden alınan bir siparişin üretim emrinin verilmesi, üretimin gerçekleşebilmesi için tedarikçilere hammadde siparişlerinin geçilmesi için satın alma ve satış ile entegre çalışılması gerekir. Üretim Emri girişi sonrası makinelere gidecek iş emirleri ve bu makinelerde çalışacak olan personelin planlanması da maliyetlerin hesaplanabilmesi ve zaman planlamasının yapılabilmesi açısından önem taşımaktadır.

DİA, farklı sektörlerde (demircilik, hayvancılık, cam, plastik sanayi, kimya, gıda, tekstil) üretim yapan farklı firmalar tarafından verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Üretim reçetesi oluşturmadan sipariş emri vermeye kadar her süreçte ayrıntılı DİA kullanımları sağlanır.

  • Detaylı reçete tanımları
  • Ürün ağacı
  • Üretim ve iş emirleri
  • Otomatik yarı mamul üretimi
  • Sarf ve fire takibi
  • Siparişe dayalı otomatik üretim
  • Maliyet hesabı ve maliyet analiz rapoları
  • Kalite kontrol
  • Üretim planlama
  • Üretim doluluk takibi
  • Planlama/Gerçekleşme kullanımı
  • Seri/Lotlu ürün izlenebilirlik
  • 5 Boyut Destekli Üretim
  • Kalite Kontrol desteği

Gelişmiş Reçete: Gelişmiş Üretim Yönetimi modülü üzerinden tanımlanan reçeteler ile üretim işlemine giren, çıkan, fire verilen, yarı mamul olarak çıkan malzemelerin miktarları formüllerle belirlenebilir. Bu formüllerde malzemelerin en, boy gibi boyut bilgileri, sipariş entegrasyonu ile geliyor ise sipariş satırında malzeme için girilen 5 boyut değerleri ve dinamik alan değerleri kullanılabilir. Reçete kalemindeki hammaddelerin kullanım koşulları belirtilebilir. Hammaddelerin hangi operasyonlara hangi sıra ile gireceklerini belirten rota tanımları kullanılabilir.

Üretim ve İş Emirleri: Her bir sipariş alınan malzeme için üretim emri ve bu üretim emrinde seçilen reçeteye bağlı olarak hangi iş istasyonunda hangi operasyonun hangi malzemelere uygulanacağını bildiren alt iş emirleri otomatik olarak tanımlanabilir.

Otomatik Yarı Mamül Üretimi: Reçete tanımlarında yarı mamullerin alt reçeteleri de tanımlanarak Ürün Ağacı otomatik olarak oluşturulur ve üretim esnasında alt reçetelere göre iş emirleri otomatik olarak oluşur.

Sipariş Entegrasyonu: Ön muhasebe sistemi üzerinden aldığınız siparişler ile entegrasyon sağlanmıştır. Alınan siparişler üzerinden direkt üretim emirleri verilebilir ve sipariş listesinden ilgili üretimin durumu anlık takip edilebilir. Üretim esnasında operatörler üretim işleminin hangi müşteri siparişi için olduğunu takip edebilirler.

Maliyet Analizi: Üretim Emri, İş Emri ve Üretim Reçetesi bazında maliyet analizi yapılabilir. Tanımlanan maliyet atamalarına göre mamül maliyetine istasyonların amortisman maliyetleri, elektrik harcamaları, gaz harcamaları, çalıştıkları süre için operatör maliyetleri gibi farklı maliyetler eklenerek maliyet analiz raporu alınabilir.

Operatör bazında işlem takibi: İş istasyonlarında çalışan operatörlerin (personeller) yaptıkları işlem girişleri sonrası hem iş emirlerinin durumu, hem üretim emrinin durumu, hep ilgili sipariş üzerinden durum takip edilebilir. Bu işlemler sonrası barkod etiket basımı yapılabilir ve istenirse operatör performansları takip edilebilir.

Operasyonlar, Rotalar, İş İstasyonları, Kalite Kontrol: İmalathanede veya fabrikada bulunan tezgahlar ve makineler için iş istasyonu tanımı, personeller için operatör tanımı, yapılan işlemler için operasyon tanımı, operasyonların sıralamasını belirtmek üzere rota tanımı, operasyonlar üzerinde yapılacak olan kalite kontrol kartları ve kalite kontrol fiş tanımları gelişmiş üretim modülü içinde tanımlanabilir.

  • Ürün reçetelerinizi hızlı bir şekilde tanımlamak,
  • Sipariş ve ürün teslim tarihlerini takip etmek,
  • Üretim ile ilgili yetkilendirmeyi kolayca yapmak,
  • Sorunsuz operasyonlar yönetmek,
  • Kalite kontrolleri hızlandırmak,
  • Stok kontrollerini online yapmak,
  • Gelişmiş üretim raporları edinmek için DİA kullanmalısınız!

DİA kullanarak giren malzemeleri ve çıkan mamulleri alt reçeteleri ile birlikte tanımlayabilirsiniz. Üretim emirleri verebilir, maliyetinizi hesaplatabilir, işçilerinizin performanslarını ve üretim primlerini takip edebilirsiniz. Her iş emri arasında yapılacak olan kalite kontrol kriterlerini belirtebilir ve ürünlerin belirli kalite standartlarında olmasını sağlayabilirsiniz. Hızlı bir şekilde operasyonlarınızı yöneterek süreçlerinizi başarılı şekilde ilerletebileceksiniz.

Üretim programları, işletmelerin üretim süreçlerini planlama, izleme ve yönetme süreçlerini optimize etmelerine yardımcı olur. Bu programlar, üretim takvimlerini düzenler, kaynakları etkin bir şekilde kullanır, verimliliği artırır ve üretim süreçlerini daha verimli hale getirir.

Üretim programlarını, üretim departmanı yöneticileri, üretim planlamacıları, üretim takım liderleri ve operatörler gibi üretim süreçlerini yöneten ve izleyen herkes kullanmalıdır. Bu programlar, üretim süreçlerini koordine etmek ve işletmenin üretim hedeflerine ulaşmasını sağlamak isteyen herkes için önemlidir.

İletişime Geçin

Siz değerli müşterilerimizin yazılım ihtiyacını çözmekten mutluluk duyarız.

Üretim Takip Programı İçin Sizi Arayalım