ERP (Enterprise Resource Planning – Kurumsal Kaynak Planlama) işletmelerin kaynaklarını örneğin; insan kaynakları, fiziksel kaynaklar, finansal kaynaklar gibi bir araya gelmesini sağlayarak uçtan uca yönetilmesini ve verimli şekilde kullanılmasına ortam hazırlamak veya desteklemek üzere ortaya çıkan sistem ve yazılımların genel ismidir.
ERP, Kurumsal Kaynak Planlamasıyla kurumsal ihtiyaç ve hedeflerinizi belirleyerek firmanızın sorunlarına çözümler bulmak size çeviklik ve esneklik kazandırırken, rakiplerinize karşı avantajlar elde edeceksiniz. Kurumsal yapınıza en uygun çözümün entegrasyonuyla departmanlar arası koordinasyon başarıyla yönetilecek ve verimliliğiniz artarak pazar hedeflerinize ulaşacaksınız.
ERP sistemleri günümüzde, her sektörden tüm büyüklüklerdeki binlerce işletmenin yönetiminde kritik önem taşımaktadır. Bu şirketler için ERP, tıpkı elektrik enerjisi gibi vazgeçilmezdir.
Uyum Sağlar;
ERP yazılımları, üretim-planlama, muhasebe, satış-dağıtım, satın alma, insan kaynakları vb. tüm birimler arasında iş birliği ve uyumu geliştirir. Tüm süreçler tek bir noktadan yürütüldüğü için anlık veri akışları sayesinde, gerçekleştirilen işlemler ilgili tüm birimlere aynı anda aktarılır.
Hızlı Karar Almanızı Sağlar;
ERP yazılımları size gerçek zamanlı anlık verilere hızlı bir şekilde ulaşmanız ve karşınıza çıkan yeni fırsatları kolayca analiz ederek değerlendirebilmeniz için size yol gösterir.
Yönetimi Kolaylaştırır;
ERP yazılımları, işletmelerin yurtiçi ve yurtdışı coğrafi konum olarak farklı bölgelerde bulunan birimlerinin ve fonksiyonlarının, merkezi ve eş zamanlı olarak yönetilmesine imkân verir.
Gelişmiş Raporlama;
ERP yazılımları, programlama ya da teknik bilgiye sahip olmadan, operasyonel ve finansal raporları hızlı bir şekilde üretip kolayca paylaşmanıza dolayısıyla performansı arttırmanıza imkân sağlar.
Yasalara Uyum;
ERP yazılımları, verilerinizi güvenli ve yasalara uygun bir şekilde depolayarak iş süreçlerinizin sürdürülmesine yardımcı olur.
Entegrasyon Kolaylığı;
ERP Yazılımları kullanmış olduğunuz diğer yazılımlar ile kolayca entegre edilerek hızlı ve kullanışlı çözümler üretmenize yardımcı olur.
Ürün Yönetimi;
İşletmelerin faaliyetlerini devam ettirirken rekabet avantajına sahip olmak, müşteri memnuniyetini ve devamlılığını sağlamak, ürün ve hizmetlerden maksimum verim elde etmek adına başvurdukları yaklaşımlardan birisidir. Size sürekli güncelleyebileceğiniz dinamik bir üretim süreci planlaması, yönetimi ve dijital çağda akıllanan makinelere entegre olabileceğiniz akıllı bir yapı sunar. Üretimi doğru planlamak, malzeme ihtiyaçlarını analiz ederek stok maliyetlerini düşürmek ve kapasite kullanımını yukarıya taşımak, üretim kalitesini arttırmak için uygun araçları bulabilirsiniz.
Müşteri Yönetimi;
Müşteri siparişlerinizi üretim odaklı olan bir ERP yazılımı ile izlemek, müşteri memnuniyetinizi artıracaktır. Bir izlenebilirlik sisteminde, müşteri siparişi sürecin başlangıcında yer alan en önemli adımıdır. Siparişin alınmasından ürünün müşteriye sevkiyatına kadar olan süreç üretim iş emriyle ilişkili ve entegredir. İzlenebilirlik takibinin bu kapsamda yapılması üretim yapan bir işletme için elzemdir. Sağlam bir stok yönetimi ile işletmenizin gelir gider dengesini sağlayabilirsiniz. Stok fazlasının gereksiz maliyetlere yol açarak zarara girmenize neden olacağı gibi, stoğun yetersizliğinden kaynaklı olarak müşteri memnuniyetinde olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Satın Alma Yönetimi;
Üretim için gerekli olan satın alma kalemleri aşağıdakilerden herhangi biri olabilir;
Tüm bu kalemler, işletmenizin katma değer yaratan üretim operasyonları ile ilişkilidir ve maliyetinizi etkiler.
Sevkiyat Yönetimi;
İşletmenizin sevkiyat performansını görmek istiyorsanız, üretimden sonra gerçekleşen tüm sevkiyat bilgisini kontrol altına almanız gerekir. Her sevkiyat kaydı, müşterinin bir parçasına, miktarına ve önceden belirlenmiş temin tarihlerine bağlıdır. İzlenebilirlik halkasında olması için mutlaka bir üretim iş emri ile ilişkilendirilmelidir. Müşteriye gönderdiğiniz sevkiyat miktarı ürünün stok durumunu tetikler. Sistem müşterinin istediği teslimat tarihini kontrol ederek sevkiyat performansınızı iyileştirir. Tüm müşteri sevkiyat kayıtlarını anlık olarak analiz edebilirsiniz.
Maliyet Analizi;
Fabrika içinde attığınız her adımın bir maliyeti olur ve bunun gerçekten bir kayıp olup olmadığını bilmeniz gerekir. Harcamalarınızın toplamı ve üretim sürenizin toplamı üretim maliyetiniz hakkında kabaca bir bilgi verir. Bunu detaylandırmak istiyorsanız üretim iş emirlerinden toplanan veriler çok kritik rol oynar. Her bir ürün için kâr ve zararı ayrıca görebilirsiniz. Eğer operasyonel maliyetlerinizi düşürmek istiyorsanız, öncelikle harcadığınız parayı ve zamanı kontrol altına almanız gerekir.
Raporlar;
Tüm süreçlerden verileriniz toplandığında, işletmeniz için hayati öneme sahip raporları göreceksiniz. Bunlar işletmenizin veri analizi için temel oluşturacak. Örneğin tamamlanmış operasyonlar, müşteri ve tedarikçi bakiyesi, duruş kayıtları, sırada bekleyen operasyonlar, sevkiyat performansı, iş istasyonlarının toplam çalışma süreleri, teslim alınmamış satın alma siparişleri, sevk edilmemiş müşteri siparişleri, operatör performansı gibi raporlar her daim hazırdır.
Bazı basit raporlar veya anlık bilgiler pano sayfasından hızlıca görülebilir. Örneğin toplam çalışma süresi, operasyon bildirimleri, aktif iş istasyonları gibi hızlı bilgiler gün içinde takip yeteneğinizi yüksek tutacaktır.
ERP’de raporlarınızı ve panonuzu genişletmek için herhangi bir limit yoktur. Tüm raporları PDF veya Excel dosyası olarak da alabilirsiniz. Ayrıca işletmenize özel raporların sistemde yer alması için bize talep gönderirseniz, hayata geçirmekten ve işletmenize katkı sağlamasından mutluluk duyarız!
ERP tercihi, sizi ve işletmenizi yeni bir boyuta taşıyacak en önemli kararlardan biridir. Bu tercihi yaparken doğru hareket emin adımlarla hareket etmek gerekir. İşletmenizin gelecek dönemde nasıl bir yol izleyeceğine karar vermek gerekir. İşletmenizin nelere ihtiyacı olduğunu ve hangi alanların geliştirilmesi gerektiğini doğru şekilde belirlemek ve buna göre tercih yapmak gerekir. Anlık ihtiyaçlarınızı karşılarken aynı zamanda gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlara hızlı çözümler sunabilecek esnek ve her alanda kullanılabilecek modüler bir ERP tercih etmek en doğrusu olacaktır. Yasalara uyumu, işletmeyle entegrasyonu ve kaliteli destek sunumuna sahip çözümlerin tercih edilmesi ERP’den maksimum verim almanızı sağlayacaktır.
Siz değerli müşterilerimizin yazılım ihtiyacını çözmekten mutluluk duyarız.